Plus

iPhone 8 Plus

Sinds de komst van de iPhone 6 heeft Apple er telkens voor gekozen om in de daarop volgende versies te kiezen voor zowel een gewone als een Plus variant. Dit leek een meesterlijke zet te zijn. Door de introductie van een indrukwekkend beeldscherm met een schermgrootte van 5,5 inch werd immers meteen ook een antwoord geboden op de stijgende vraag vanuit de doelgroep naar een zogenaamde Apple ‘phablet’. Het betreft hier een combinatie van een smartphone en een tablet waardoor mensen het beste van twee werelden in huis kunnen halen. De succesformule van de Plus-variant laat vermoeden dat Apple hier in de toekomst niet snel van af zal stappen. Waarschijnlijk zal er geen 8 plus verschijnen maat zal dit de 7S plus worden.

Randloos modem van 5,8 inch?

Verschillende onderzoeksanalisten zijn het er met elkaar over eens dat er een iPhone 7 Plus komt. Sterker nog, men claimt eveneens een sterk vermoeden te hebben over de schermgrootte. Daar zou er bij de introductie van de Plus versie van de iPhone 7 sprake zijn van een 5,8-inch beeldscherm. Nog meer Apple in de palm van je hand dus! Opmerkelijk detail daarbij is dat er uit wordt gegaan van een gekromd design waardoor het mogelijk wordt om de schermgrootte door te trekken van rand tot rand. Door deze manier van werken zou Apple de mogelijkheid hebben om haar iPhone 7 Plus uit te rusten met een groter beeldscherm, maar dan wel zonder dat de afmetingen van de behuizing ook groter zullen uitvallen.

Dual-lens camera terug enkel voor iPhone 7 Plus?

Vanaf het ogenblik dat er door Apple een onderscheid werd gemaakt tussen een gewone en een Plus uitvoering van haar nieuwste smartphone was er sprake van een verschil in camera. Bij de iPhone 6 en iPhone 6 Plus ging het nog vooral om de beeldstabilisatie die aanwezig was bij de Plus variant, maar bij de iPhone 7 en iPhone 7 Plus ging het vooral om de aanwezigheid van de dual-lens. Het vermoeden bestaat dat Apple ook in de toekomst deze feature uitsluitend zal voorbehouden voor haar meest “high-end” toestellen. Mocht dit het geval zijn, dan zal de dual-lens wederom enkel gebruikt kunnen worden bij de Plus variant van de iPhone 7.

Vermoedelijke prijsverschil met iPhone 8

Apple ziet haar Plus toestellen altijd als de meest high-end exemplaren die ze op de markt brengen. Buiten een betere camera en een groter scherm beschikt ze dan ook veelal over een zwaardere batterij. Dit resulteert in een gemiddeld prijsverschil van om en bij de 150 euro ten opzichte van de gewone versie. Verwacht wordt dat dit ook het verschil zal zijn tussen het instapmodel van de iPhone 8 en deze van de iPhone 7 Plus.