Grootte

iPhone 8 grootte

Met de komst van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus werd er voor het eerst een niet onaanzienlijk onderscheid gemaakt op vlak van schermgrootte. Een groter beeldscherm had bij de lancering van deze en de daarop volgende iPhones evenwel ook een grote impact op de totale omvang van het toestel. Ondanks het feit dat vooral de Plus-variant eerst een niet onaanzienlijke doelgroep afschrikte is ze vandaag toch razend populair. Wat kunnen we nu precies verwachten van de iPhone 8 grootte. Gaat het toestel nog groter worden of blijft men trouw aan de huidige afmetingen? We proberen hier samen met jou een antwoord op te vinden in dit artikel!

Groter beeldscherm maakt toestel zelf niet groter

Een belangrijk gerucht is dat de iPhone 8 een groter beeldscherm zal krijgen. Dit doet veel mensen waarschijnlijk reeds even naar adem happen. Dit hoeft helemaal niet te betekenen dat ook het toestel zelf groter zal uitvallen. Om een grotere schermgrootte te kunnen realiseren zou Apple er met de komst van de iPhone 8 namelijk voor kiezen om de randen te laten verdwijnen. Dit dan ook betekenen dat de schermgrootte 3 inch kan toenemen zonder dat dit een impact heeft op de omvang van het toestel. Dit staaft het vermoeden dat de iPhone 8 grootte precies hetzelfde zal zijn als nu bij de iPhone 7 en iPhone 7 Plus het geval is.

Wat wordt de vermoedelijke iPhone 8 grootte?

De huidige iPhone 6s beschikt over een diepte van 0,71 centimeter, een breedte van 6,71 centimeter en een hoogte van 13,83 centimeter. De kans bestaat dat deze afmetingen gewoon overgenomen zullen worden en toegepast zullen worden bij de iPhone 8. Mocht dit het geval zijn verwachten we niet dat er veel zal veranderen aan de grootte van een mogelijke iPhone 7 Plus. In dit geval zouden de afmetingen dan ook 0,73 x 7,79 x 15,82 centimeter bedragen. Het gewicht zou rond de 200 gram blijven liggen. Voor de iPhone 8 zou dan een gewicht van toepassing zijn van zo’n 150 gram. Voelt de iPhone 8 grootte straks echt zo vertrouwd aan? De toekomst zal het moeten uitwijzen!

Of kan het misschien toch compacter?

De iPhone 8 en mogelijke iPhone 7 Plus kunnen evenwel ook compacter uitvallen dan we nu verwachten. De grootte zou immers door diverse handelingen kunnen worden beperkt. Denk op dit vlak onder meer aan het laten verdwijnen van de home-knop. Mocht deze daadwerkelijk in het glas zelf worden ingebouwd el worden verwerkt ontstaat er een bepaalde hoeveelheid overbodige ruimte. Dit zou er dan ook voor kunnen zorgen dat de iPhone 8 grootte ondanks een groter beeldscherm toch beperkter zou uitvallen in vergelijking met de voorgaande toestellen. Of dit daadwerkelijk het geval zal zijn en wat er dan precies met de home-knop zal gebeuren blijft uiteraard afwachten.