Camera

iPhone 8 camera

De camera waarmee een smartphone werd uitgerust was jarenlang niets meer of minder dan een leuke extra. Je kon er leuke fotootjes mee maken op momenten waarop je, je gewone camera niet bij had, maar daar was dan ook alles mee gezegd. Apple heeft daar met haar iPhone door de jaren heen structureel verandering in gebracht. Sterker nog, vandaag de dag is de iPhone zomaar het meest gebruikte fototoestel ter wereld. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat Apple er voor heeft gekozen om heel wat extra tijd en moeite te stoppen in het ontwikkelen van een verbeterde camera. Wat mogen we op dit vlak precies verwachten van de iPhone 8? Worden de foto’s die je met jouw gloednieuwe smartphone zal maken zomaar nog scherper? Je ontdekt het in dit artikel!

Potentiƫle verbeteringen aan iPhone 8 camera

Toen de iPhone 6 en 6 Plus werden gelanceerd werd het meteen duidelijk dat Apple een onderscheid zou maken op vlak van camera-kwaliteit. Dit vermoeden werd bevestigd met de komst van de iPhone 7 en 7 Plus waarbij uitsluitend laatst genoemde over een dual-camera beschikken. Het vermoeden bestaat dat er ook in de toekomst nog steeds een verschil merkbaar zal zijn tussen de camera’s van de gewone en de Plus variant van de nieuwste iPhone, maar bij beide modellen is er nog verdere ruimte voor algemene verbeteringen.

Experts verwachten bijvoorbeeld dat het aantal megapixels zal worden opgetrokken van 12 tot 16. De 7-megapixel camera voor het maken van selfies zou waarschijnlijk wel behouden blijven. Een iPhone 8 camera met een groter aantal megapixels is uiteraard mooi, maar alles behalve baanbrekend. Toch is de kans groot dat Apple met de komst van haar iPhone 8 nog groter zal uitpakken. Wat bijvoorbeeld te denken van de komst van een ‘live foto’ optie? Of misschien mogen we wel een 3D-feature verwachten evenals een 360-graden video functie? Het zijn stuk voor stuk verbeteringen die zomaar doorgevoerd kunnen worden bij de komst van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus modellen.

Dual-camera enkel voor iPhone 8 Plus?

Over de iPhone 8 Plus gesproken, de kans is groot dat er nog steeds sprake zal zijn van een verschil op vlak van camera. Zo wordt er algemeen aangenomen dat Apple er ook in de toekomst voor zal kiezen om de standaard iPhone 8 camera niet uit te rusten met een dual-lens. Wil je kunnen rekenen op de best mogelijke kwaliteit voor je foto’s en video’s en wil je optisch kunnen zoomen met je smartphone? Dan is de kans dus bijzonder groot dat je zal moeten kiezen voor een iPhone 8 Plus!