Specificaties

iPhone 8 specificaties

Elk jaar opnieuw lanceert Apple haar nieuwe generatie smartphone op de markt waardoor het steeds opnieuw uitkijken is naar de specificaties waar deze over zal beschikken. Op vlak van iPhone 8 specificaties is er uiteraard nog niet zoveel bekend. Op basis van verschillende geruchten evenals de aanpassingen die door de jaren heen reeds zijn doorgevoerd kunnen we echter reeds een goede poging doen om enkele vermoedelijke iPhone 8 specificaties aan je voor te stellen. Je ontdekt ze in dit artikel!

Glazen iPhone met edge-to-edge scherm?

Voor de iPhone 8 zou Apple teruggrijpen naar een behuizing die nagenoeg volledig zal bestaan uit glas. Daarnaast zou er sprake zijn van een edge-to-edge scherm waardoor er een grotere schermgrootte kan worden gerealiseerd zonder dat het formaat van het toestel wordt beïnvloed. De nieuwe iPhone zou eventueel in drie verschillende formaten kunnen verschijnen. Het lijkt evenwel aannemelijker dat de huidige 4,7-inch versie wordt vervangen door een 5-inch edge-to-edge beeldscherm. Mogelijks kunnen we ook een soortgelijke upgrade verwachten voor het beeldscherm van een eventuele iPhone 8 Plus.

Mogelijke smart connector

De iPad Pro is reeds uitgerust met een smart connector die het mogelijk maakt om draadloos op te laden. Apple zou evenwel ook plannen hebben om dit bij de iPhone 8 toe te passen.

De introductie van het OLED-scherm

Er lijkt weinig twijfel meer over te bestaan dat Apple andere fabrikanten zal volgen door de introductie van een zogenaamd OLED-scherm. Deze schermen brengen verschillende, interessante voordelen met zich mee. Niet alleen kunnen ze kleuren beter weergeven, daarnaast zijn ze ook nog eens energiezuiniger wat in de basis ook een langere batterijduur zou moeten garanderen.

Verbeterde processor

De A10 processor die werd geïntroduceerd bij de komst van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zal voor de nieuwe iPhone 8 verder geperfectionaliseerd worden. Net zoals elk jaar zal Apple dan ook met een nieuwe processor op de markt komen die vermoedelijk over een 7 nano meter FinFET chip zal beschikken. Bovendien wordt aangenomen dat de verder verbeterde processor gecombineerd zal worden met een mooie 4GB RAM geheugen waardoor twee cruciale iPhone 8 specificaties nu reeds vast lijken te liggen.

Opnieuw sterk verbeterde camera?

Eén van de iPhone 8 specificaties waar veel fans nu reeds reikhalzend naar uitkijken heeft betrekking tot de camera. De camera van de iPhone is dan ook door de jaren heen een belangrijke factor gebleken. Met de komst van de iPhone 8 zou er gebruik worden gemaakt van een 16 megapixel camera met geüpgrade ISOCELL sensoren. Deze zouden (alweer) moeten zorgen voor een betere kwaliteit bij minder lichtrijke omstandigheden. De camera die zich aan de voorzijde van het toestel zou bevinden zou dan weer 8 megapixels tellen. Op deze manier worden ook je selfies opnieuw een stuk kwalitatiever!

Opslagcapaciteit van de iPhone 8

Geen artikel over de iPhone 8 specificaties zonder stil te blijven staan bij de opslagcapaciteit waar de modellen over zullen beschikken. Er wordt aangenomen dat er drie verschillende opslagcapaciteiten aangeboden zullen worden. Het zou daarbij gaan om toestellen met 64, 128 en 256 GB.

Ondersteuning van 5G technologie

Op vlak van iPhone 8 specificaties moeten we het uiteraard ook even over de snelheid van de mobiele internetverbinding hebben. De iPhone 8 wordt immers naar alle waarschijnlijkheid de eerste iPhone die ondersteuning zal bieden voor wat de 5G technologie betreft.