Releasedatum

iPhone 8 releasedatum

Het is door de jaren heen als het ware een vaste gewoonte geworden van Apple om elk jaar opnieuw uit te pakken met een update van haar smartphone. Vaak gaat het dan om een toestel dat reeds enige tijd in ontwikkeling is, maar pas stelselmatig op de wereld wordt losgelaten. De vermoedelijke iPhone 8 release zal plaats gaan vinden op 22 september. Zoals altijd kunnen we ook het komende jaar terug verwachten dat de lancering niet wereldwijd op hetzelfde ogenblik plaats zal vinden. Gelukkig zaten Nederland en Belgiƫ bij de eerste groep bij de lancering van de iPhone 7 en iPhone 8 Plus wat het beste laat vermoeden voor de release van de iPhone 8.

iPhone 8 release in september 2017?

Dat Apple er ieder jaar voor kiest om in het najaar haar nieuwste smartphone op de markt los te laten hoeft eigenlijk niet te verbazen. Zo net na de zomer en voldoende voor het aanbreken van de feestdagen is dit dan ook een prima periode. De lancering van de iPhone 7 evenals de iPhone 7 Plus vond reeds plaats op 16 september. In vergelijking met andere smartphones die door de jaren heen door Apple op de markt werden gebracht is dit iets vroeger, maar de kans is groot dat er ook de komende jaren aan zal worden vastgehouden. Dat bepaalde toestellen van het populaire merk in Nederland en Belgiƫ later op de markt verschenen had immers vooral te maken met een beperkte beschikbaarheid waardoor andere landen voorrang kregen.

Meteen beschikbaar in verschillende kleuren?

Er lijkt dus weinig twijfel over te bestaan dat de iPhone 8 release plaats zal vinden in september 2017. Een bijkomende vraag die we ons moeten stellen is of het toestel dan wel meteen verkrijgbaar zal zijn in de verschillende kleuren. Bij de releasedatum van de iPhone 6s en misschien nog wel in het bijzonder bij de iPhone 6s Plus was er immers sprake van een structureel tekort voor wat de populairste kleuren betreft. Vooral de twee zwarte varianten waren razendsnel uitverkocht waardoor het pre-orderen van een zwarte iPhone 8 wellicht een interessante keuze zal zijn. De kans dat deze kleur(en) bij release eveneens meteen uitverkocht zullen zijn is immers bijzonder groot.

iPhone 8 release pas in 2018?

We mogen er nu dan wel vanuit gaan dat de iPhone 8 er eind 2017 aan gaat komen, maar de voorbije jaren koos Apple er telkens voor om eerst nog uit te pakken met een S-variant. Het zou dus ook zomaar kunnen dat we in 2017 eerst nog een verder verbeterde iPhone 7S en iPhone 7S Plus op de markt zien verschijnen. Bronnen binnen de sector hebben evenwel aangegeven dat Apple het komende jaar groots wil uitpakken met een totaal vernieuwde smartphone. De kans dat ze dan opnieuw kiezen voor een S-variant in het najaar lijkt vrij klein. Mede omwille van deze reden blijven we dan ook hoopvol om de iPhone 8 (en 8 Plus?) in het najaar van 2017 te mogen verwelkomen.