Prijs

iPhone 8 prijs

Wanneer een nieuwe iPhone op de markt verschijnt is het voor de fans van het merk altijd een beetje bang afwachten wat de prijs gaat worden. Toch zien we dat de voorbije jaren de specificaties die worden aangeboden voor de prijs die in rekening wordt gebracht steeds verder verbeteren. Dit blijkt vooral uit de opslagcapaciteit. Tot enkele jaren geleden was het nog zo dat je het met het goedkoopste model van de nieuwe iPhone moest stellen met een schamele 16GB, iets wat misschien wel voor even voldoende is, maar van zodra je meer uit je toestel wil halen al snel te klein wordt. De iPhone 6 en 6 Plus introduceerden een startmodel met 32GB en bovendien werd de 64GB variant naar de eeuwige jachtvelden verwezen. Het spreekt voor zich dat de prijs die werd aangerekend op deze manier nog meer waar met zich meebracht. Wat kunnen we op dit vlak precies verwachten van de iPhone 8? We vertellen het je in dit artikel!

Welke factoren beïnvloeden de iPhone 8 prijs?

Op het eerste zicht zijn er twee belangrijke factoren die de iPhone 8 prijs zullen beïnvloeden. Het gaat hierbij in eerste instantie om de schermgrootte evenals de opslagcapaciteit. In de praktijk spreekt het echter voor zich dat een prijsverschil tussen bijvoorbeeld een mogelijke iPhone 8 en iPhone 8 Plus eveneens deels kan worden gerealiseerd door een zwaardere processor evenals batterij. Hoe dit precies zal uitpakken is natuurlijk nog afwachten. Het lijkt hoe dan ook weinig waarschijnlijk dat de prijs van de iPhone 8 lager zal liggen dan deze van de iPhone 6 bij lancering.

Wat wordt de iPhone 8 prijs bij lancering?

Zoals elk jaar wil Apple liefhebbers van de iPhone de mogelijkheid bieden om een keuze te maken tussen verschillende uitvoeringen van de nieuwe iPhone. Het is vooral de opslagcapaciteit die wordt aangeboden die op dit vlak een prijsverschil vertegenwoordigt. Tussen de verschillende modellen van de iPhone 8 wordt dan ook terug een prijsverschil verwacht van zo’n 100 à 110 euro. Het is nog onduidelijk welke opslagcapaciteit er bij de lancering precies voor handen zal zijn, maar we houden vooralsnog even dezelfde opties aan als bij de iPhone 6 en 6 Plus. Dit zou betekenen dat de 64GB versie het voordeligst wordt en de 256GB versie met de hoogste kostprijs zal gaan lopen. Een iPhone 8 van 64 GB gaat 809 euro kosten. Voor het duurste toestel zou je dan al snel 979 euro moeten betalen.

Potentieel prijsverschil met de iPhone 6 Plus

Komt er buiten een iPhone 8 ook meteen een iPhone 6 Plus? Mocht dat het geval zijn doen we er goed aan om ook deze vermoedelijke kostprijs bij lancering alvast even te analyseren. Tot dusver was er tussen een gewone en een Plus uitvoering van een iPhone gemiddeld zo’n 140 tot 150 euro prijsverschil. Het vermoeden bestaat dat, dat eveneens zal gelden voor de iPhone 8 en haar mogelijke Plus variant. Mocht dat het geval zijn kunnen we voor het instapmodel dan ook een prijs verwachten van om en bij de 900 euro.