Geruchten

iPhone 8 geruchten

Net zoals bij de lancering van elke nieuwe iPhone het geval is duiken er ook in de aanloop naar de lancering van de iPhone 8 heel wat geruchten op. Verschillende van de iPhone 8 geruchten die reeds zijn opgedoken en nog zullen opduiken zullen uiteraard altijd geruchten blijven. Toch hebben de voorbije jaren uitgewezen dat er wel degelijk ook enkele waarheden in zijn terug te vinden. Wij hebben in ieder geval voor jou de tot dusver belangrijkste iPhone 8 geruchten op een rijtje gezet.

Randloos en groter scherm?

Het belangrijkste en tevens ook meest hardnekkige gerucht heeft betrekking tot de introductie van een randloos en aldus ook groter scherm bij de lancering van de iPhone 8. Het waren twee Barclays analisten, namelijk Blayne Curtis en Christopher Hemmelgarn die het eerdere gerucht nog wat extra kracht bijzetten. Volgens de heren zouden ze zich baseren op informatie die ze recent hebben verkregen tijdens een trip naar Azië.

Het verdwijnen van de randen zou er uiteraard automatisch voor moeten zorgen dat er sprake wordt van een grotere schermomvang. Het huidige 4,7-inch formaat zou wat dat betreft dan ook worden vergroot tot 5-inch. Met een indrukwekkende schermgrootte van 5,5-inch kunnen we bovendien de huidige iPhone 7 Plus al geen kleine jongen meer noemen. Zonder randen zou het beeldscherm evenwel nog groter uitvallen, namelijk 5,8-inch.

Geen zichtbare homeknop meer?

In de aanloop naar de lancering van de iPhone 7 werd vaak gesteld dat deze niet meer over een zichtbare homeknop zou beschikken. De homeknop ging wel degelijk op de schop, maar ze is wel nog steeds aanwezig. Volgens de laatste iPhone 8 geruchten zou de homeknop bij de komst van dit toestel in het glas van het scherm worden verwerkt.

Een compleet vernieuwd design?

Eveneens één van de vaakst gehoorde iPhone 8 geruchten heeft betrekking tot het design waar de gloednieuwe smartphone van Apple over zal beschikken. De iPhone bestaat 10 jaar en dat moet gevierd worden. Buiten het randloze design zou Apple’s nieuwste smartphone dan ook beschikbaar zijn in één of meerdere nieuwe kleuren en bovendien zou er gebruik worden gemaakt van een OLED-scherm.

Bovenstaande is niet alles, want Apple zou met de komst van de iPhone 8 terug gebruik gaan maken van glas aan zowel de voor- als achterzijde van het toestel. Dit zorgt voor een extra mooie uitstraling, maar vergroot het risico op schade toch op niet onaanzienlijke wijze. Ondanks het feit dat dit gerucht reeds diverse malen is opgedoken lijkt het ons toch eerder onwaarschijnlijk dat ze daadwerkelijk gerealiseerd wordt. Het is echter één van de actuele iPhone 8 geruchten en daar draait dit artikel uiteraard nog steeds om!

Einde voor de iPhone S-varianten?

De komst van de iPhone 8 zou zomaar op nog een geheel ander vlak een belangrijke mijlpaal kunnen betekenen voor Apple gebruikers. Zo wordt momenteel aangenomen dat er met de introductie van de iPhone 8 een einde komt aan de zogenaamde S-varianten die door de jaren heen zijn verschenen. Mocht dit daadwerkelijk het geval zijn worden de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus dus de laatste S-modellen die er op de markt zijn gebracht. Update: inmiddels lijkt duidelijk dat de 7s en 7s plus er wel gaan komen. Er gaat waarschijnlijk geen 8S komen!